Een vleugje ambitie in het merk maakt het verschil, PatchworkZ in het zonnetje.

Een groep fijne mensen met een groot hart.
Een prachtig doel.
Een kundige workshop leider.
Het belooft een mooie middag te worden.

 
PatchworkZ
We zitten in de Hogeschool van Rotterdam. Nathaliëtte Blok heeft een groep mensen die haar stichting PatchWorkz een warm hart toedragen gevraagd deel te nemen aan de brandworkshop van Ricardo.

Een workshop om te bepalen
waar het merk PatchWorkz voor staat.

Ja, zieke kinderen helpen. Plezier maken. Een passie volgen.
Dat.
Maar waarom zal straks iedereen weten wat PatchWorkz is?
Daar gaan we vandaag mee aan de slag.

We werken met de kaartjes van 23plusone. 24 Drijfveren die we allemaal in ons hebben en die in meer of mindere mate bepalen welke keuzes we maken, wat we leuk vinden, en wat juist niet. Ricardo laat ons eerst individueel kennis maken met de kaartjes. We mogen er zes kiezen die het meest op onszelf van toepassing zijn.

Dat valt niet mee.

Ik ben trots en zelfverzekerd, en ook loyaal, ik zoek verbinding, plezier, hou van schoonheid, ben zorgzaam, sexy, wil creëren, ben nieuwsgierig, en nog zoveel meer. Maar ik mag er maar zes. Ik kies. En leg er dan stiekem nog eentje bij.

Maar ik ben hier niet voor mij.
Ik ben er vandaag voor PatchWorkz.

 
Al gauw kom ik erachter dat het voor een ander al helemaal niet makkelijk is om de juiste drijfveren te kiezen. Hoewel we allemaal enthousiast zijn over de plannen van Nathaliëtte en weten wat ze wil staan wij niet aan de basis van het merk.

Wij kunnen alleen maar vertalen wat we zien. En daar de juiste drijfveren bij kiezen. We doen dat in twee groepjes. Uit onze discussies blijkt dat we de kaartjes op verschillende manieren interpreteren, en daardoor duurt het even voordat onze groep de essentie van PatchWorkz in zes delen heeft kunnen vatten.

Het andere groepje heeft weer andere drijfveren gekozen. Nathaliëttes keuzes wijken dan ook nog eens af. Uiteindelijk hebben we er gezamenlijk elf. Dat zijn er vijf te veel…

Als we erover in gesprek zijn blijkt dat we allemaal ongeveer hetzelfde idee hebben, maar de kaarten daar op een andere manier op inzetten. Zo komen we toch tot zes waarin we ons allemaal kunnen vinden.

In vijf daarvan kan Nathaliëtte haar stichting goed herkennen, van de zesde moet ze even slikken…

Volgens ons is PatchWorkz “trots en zelfverzekerd”.
Dat moet het ook zijn.
Maar Nathaliëttes bescheidenheid speelt haar parten.

Jazeker, ze is trots op haar stichting. Maar om dat nu zo duidelijk uit te dragen, dat vindt ze lastig. Terwijl ze onbewust laat zien dat ze de stichting met hand en tand zal verdedigen als dat nodig is. Als een leeuw. En laat er nu net een afbeelding van een leeuw op het betreffende kaartje staan…

Om een merk sterk neer te kunnen zetten moet je die ambitie ook laten zien, zo legt Ricardo uit. Deze kaart hoort dus absoluut thuis in de basis van de stichting.

Ambitie,

dat heeft Nathaliëtte zeker. Want een stichting opzetten om kinderen iets moois te geven, dat doe je niet zomaar. Daarvoor heb je lef nodig. En een sterke wil.

Die stichting komt te staan als een huis.
En dat brengt op mijn gezicht een hele grote glimlach.

Volg stichting PatchworkZ op facebook en twitter.
 
 
Gastblog door Krista Hogenboom van SteppingUp
Stepping Up is er voor ondernemers die wel een duwtje in de juiste richting kunnen gebruiken. Stepping Up helpt op een persoonlijke manier een meer consistente uitstraling te creëren.

Dit bericht is geplaatst in Een identiteit die werkt, Praktijk cases, Wetenschap: 23plusone met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

5 reacties op Een vleugje ambitie in het merk maakt het verschil, PatchworkZ in het zonnetje.

  1. Mooi verwoord Krista, wat een inspirerende dag! Wat fijn dat jij het voor ons heb samengevat in deze mooie blog, dank!

  2. Simon schreef:

    Leuke blog! Altijd interessant om te lezen hoe 23plusone in de praktijk wordt toegepast. Ben benieuwd hoe Nathaliëtte deze bevindingen nu gaat inzetten voor Patchworkz. Hebben jullie het daar ook nog over gehad?

  3. Ik ben gelijk nieuwsgierig naar 23plusone

  4. Oops reactie gemist Simon. Ik heb PatchWorkz inmiddels ook mijn transformatieworkshop aangeboden. Binnenkort gaan we verder om stappen te zetten, zodat het gevoel van binnen ook zichtbaar wordt buiten.

  5. Dan moeten we binnenkort toch echt eens afspreken Sonja!

Reacties zijn gesloten.