Plakken zonder plak

Wie kent het niet? Je plakt een mooie poster met vier plakbandjes op een deur, raam of waar je maar wilt. Hij blijft een tijdje hangen en je denkt: “Laat ik die toch maar eens weg halen.”

 
Dan zijn er twee opties

• je trekt je chique verflaag met plakband en al los
• je trekt wel het band, maar niet de plak los.

Kiezen tussen twee kwaden dus…
Ik denk graag in oplossingen, en die is er ook voor dit probleem!

Statisch plakken

Die oplossing is statisch papier. Dit product blijft overal plakken. (Met overal, bedoel ik ook écht overal.) En dat zonder dat er ook maar een druppel lijm aan te pas komt. Doordat statisch papier blijft hangen zonder plakmiddel, trek je het ook zo weer van de muur. Sterker nog, je ‘plakt’ het daarna moeiteloos weer op een andere plek! Je hebt als plakker dus ook tientallen keren de kans om je poster in bijvoorbeeld de winkel recht te plakken. En dat zonder dat je met water, lijm en/of wisser aan de gang hoeft. Gewoon tegen het raam gooien en hij hangt. Reken maar even uit hoeveel tijd dat scheelt.

Opvallen

Onlangs liet ik tijdens een presentatie bij de netwerkclub BNI een set statische stickers  zien die ik maakte voor een bewustwordingscampagne voor veiligheid in de zorg. Ik gooide daarbij achteloos een statische sticker op een schilderij in het Louwman museum. Geloof me, de blikken die ik toen zag zijn onbetaalbaar. Uiteraard heb ik de sticker weer keurig van het schilderij verwijderd.

Guerrilla-acties

Vooral voor tijdelijke plakacties is statisch papier ideaal. Het blijft op gladde oppervlakken moeiteloos een half jaar hangen, maar ook op zeer grove muren hangt het zo twee maanden. En je trekt het zonder enige moeite zo weer van de muur, raam, deur, plafond. En ook voor guerrilla-acties is het een mooi middel. Vrijverzekerd.nl bracht bijvoorbeeld wat instant krassen aan. Leuk om de reacties te zien! 😉

Na dit gelezen te hebben, denk jij vast ook: “Weg met dat plakband!” Waar wil jij je eerste statische sticker laten hangen? Heb je hulp nodig bij het bedenken van de juiste toepassing of wil je een demonstratie? Vraag het me dan gerust!

Dit bericht is geplaatst in Creativiteit XL met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

2 reacties op Plakken zonder plak

  1. kitty kilian schreef:

    Vormgever! Ik mis een plaatje!
    Hoe ziet dat spul er uit?

Reacties zijn gesloten.