Zo help je de horeca naar de kloten

Je hebt een prachtig restaurant,
maar een deel van je tafels blijft leeg.
Je moet iets doen met marketing als horeca ondernemer,
dus trek je het aanbiedingenvat open.

deal-letters

We gaan er vaak vanuit,
dat de prijs leidend is in onze keuzes.
Maar dat is eigenlijk maar deels waar.

Op Groupon, Marktplaats en Scoupy gaan de meeste menu’s
met 50% korting of meer van de hand.

Dining City bedacht zelfs dat het mogelijk moet zijn
om voor € 49,- een heel jaar uit eten te kunnen.

Chefkok Leonard Elenbaas ziet hetzelfde als ik:

De gedachte dat ‘als we het maar goedkoop maken,
de klanten wel komen’ lijkt vaak bevestigd.

Maar als je je eigen waarde niet serieus
neemt, verwacht dan niet
dat je klant dat wél doet.

Ik schreef er ook al eerder over in:
Twijfel nooit meer over je tarief.

En het lijkt vaak nog te werken ook.
Maar ik vraag me af hoe je als horeca ondernemer nog je eigen brood kunt verdienen met zulke ‘marketing’.

Reken even snel met me mee:

Het menu van € 50,- wordt op Groupon aangeboden voor € 25,-.
Binnen 24 uur worden er 200 menu’s verkocht.
Dat hakt dus even € 5000,- uit het marketingbudget.
In ruil daarvoor zijn twee maanden lang
elke dag 5 extra stoelen bezet.

Enig idee wat je óók met die € 5000,- had kunnen doen?!

Dit bericht is geplaatst in Horeca met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.