Zo start je de dag
vol creatieve energie

“En nu is het afgelopen”, dacht ik.
Al een jaar lang probeerde ik mijn energie te managen.
Ik probeerde alle belangrijke en minder
belangrijke dingen voor elkaar te krijgen.
Het lukte maar half.
 

En ook al had ik het hard nodig…
Iets zorgde ervoor dat mijn Getting Things
Done systeem onder het stof bleef liggen.

Ik sportte braaf drie keer per week.
Het zorgde ervoor dat ik niet weer onderuit ging.

Hardlopen,
maar vooral achter de feiten aan.

yTk4xbEEc

En toen las ik een blog van schrijver Marcel van Driel.
Om vijf uur opstaan om je dag te redden.
Het klonk bizar, maar het sprak me aan.

Ik heb een beetje gesmokkeld.
Want ik sta pas om zes uur op.
Dat is ook al best vroeg dacht ik zo.

 
Ik ontbijt, douche en mediteer net als Marcel met Headspace.
Het is een soort stofzuigen in mijn hoofd.
Om zeven uur klap ik mijn laptop open.
Het is dan nog rustig in huis.

De ene dag werk ik aan mijn waanzinnige plan:
de ontwikkeling van een managementtraining.

De volgende dag doe ik de klusjes die me normaal gesproken de hele dag bezighielden. Meestal omdat ze bleven liggen. 😉
Een offerte of een blog schrijven, e-mail, administratie.

Om acht uur wordt mijn zoontje wakker.
Een mooi signaal.
Ik warm een flesje voor hem op.
Ik heb nog een half uur.

Om negen start de werkdag opnieuw in mijn studio.
Met een tevreden gevoel over wat ik al heb gedaan.
Met een lege mailbox en een plan voor de dag.

Ineens heb ik alle tijd om creatief te zijn.
Want alles is al gedaan.

 
Die anderhalf uur in rust, laat me stappen zetten.
Stappen die ik in een hele dag niet voor elkaar kreeg.

Ik denk aan de tijd bij het eerste bureau waar ik werkte.
Om de file voor te zijn startte ik een uur eerder…

In mijn volgende blog ochtendrituelen op kantoor, die je werkdag en die van je collega’s energieker maken.

Dit bericht is geplaatst in Creativiteit XL met de tags , , . Bookmark de permalink.

8 reacties op Zo start je de dag
vol creatieve energie

 1. Corné schreef:

  Kan me goed voorstellen dat dit werkt.

  Wel één vraagje, hoe laat stap je meestal je bed in? Het lukt mij namelijk zelden om al voor 00:00 uur m’n ogen te sluiten (a)

 2. Tom schreef:

  Hey Ricardo. Klinkt motiverend en inspirerend. Dank je voor het delen! Ik voel nu een beetje hetzelfde als jij voorheen.. alles blijft liggen en stapelt zich op. Er komt steeds iets tussendoor. Ik hunker naar de tijd dat ik de motivatie had om vroeg op te staan, te mediteren, en optijd (7:30u) op kantoor te zijn. Voordat mn mailbox volstroomd en mn telefoon blijft gaan. Vorige week weer eens een keer gemediteerd. Niet eens heel vroeg. Het effect op mn dag was enorm.. maar het was maar 1 dag.. ik kon t de volgende ochtend niet opbrengen. Ik ga na t lezen hiervan het toch morgen weer proberen (om er op tijd uit te komen)
  Succes met je vorderingen, je managementtraining, en creatief zijn!! grtz Tom

  • Hi Tom, hopelijk is dat gelukt! 😉 Straf jezelf niet als het niet lukt, maar beloon jezelf met een glimlach als het wel lukt.

   Trucje: spreek met jezelf af dat je alleen maar even uit bed stapt ’s ochtend en daarna weer gewoon snel terug mag kruipen onder de warme dekens. Het is vaak dat hele kleine drempeltje waar je over struikelt.

 3. Margreet schreef:

  Wat goed van je Ricardo ! Ik heb dit ook al meerdere keren geprobeerd, maar vind het moeilijk vol te houden. Ik sta wel altijd vroeg op (half 7), drink thee en schrijf mijn Morning Pages. Maar liever zou ik nog wat vroeger op willen staan, om net wat meer te doen, zoals jij al schrijft.
  Mijn struikelblok is het om 10 uur in bed liggen. Heel knap dat jij dat doet ! Je inspireert me om het toch weer te gaan doen !

 4. Martine schreef:

  Nee! Dat meen je niet!! Hoe krijg je het voor elkaar…. Dat vroege opstaan dan. Eigenlijk ben ik gewoon jaloers. Vroeg opstaan zou ik graag willen maar lukt me niet tenzij er echt een afspraak staat.

  Lekker bezig!

  • Motivatie Martine. 😉 Elke ochtend is nu een cadeautje, omdat ik een stap kan zetten in iets wat ik graag wil. Voorheen lag ik ook tot half negen te knorren…

Reacties zijn gesloten.